PsyGo psyykkiseen hyvinvointiin

PsyGo tarjoaa varhaisvaiheen keskustelutukea työntekijälle silloin, kun työntekijän psyykkinen hyvinvointi on uhattuna esimerkiksi liiallisen stressin tai alakuloisen mielialan vuoksi. Varhainen keskustelutuki voi toimia myös herätyksenä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ennaltaehkäisevästi ilman nykytilanteessa esiintyviä ongelmia.

kuinka voin?

mikä auttaa minua jaksamaan?

Varhaisen vaiheen psyykkinen keskustelutuki – miksi?

Varhainen tuki ehkäisee ongelmien kasaantumista ja pahentumista. Parhaassa tapauksessa varhainen tuki ehkäisee jopa ongelmia syntymästä. Näistä syistä psyykkisen hyvinvoinnin vahvistaminen on hyvä olla osa työpaikan arkea viikon jokaisena päivänä.

Paras hetki vahvistaa mielen hyvinvointia on silloin, kun asiat eivät vielä ole ehtineet ongelmiksi asti. Tällöin tilanteeseen havahtuminen ja suunnan korjaaminen kohti omaa hyvinvointia tukevia tekoja on helpompaa. PsyGon keskusteluissa tavoitteena on pysähtyä miettimään psyykkisen hyvinvoinnin nykytilaa ja sitä, miten toimia oman hyvinvoinnin edistämiseksi.

Mitä hyötyä työnantajalle?

Työntekijöiden psyykkinen huonovointisuus on taloudellisesti merkittävä menetys.

On tavallista, että mielen hyvinvointiin liittyviä haasteita on useilla aikuisilla jossain vaiheessa elämäänsä. Psyykkinen hyvinvointi vaihtelee ajassa, välillä jaksaa paremmin, välillä huonommin. Tämä vaikuttaa työstä suoriutumiseen päivittäin.

Psyykkisesti pahoinvoivan työntekijän tilanne näkyy työpaikalla tyypillisesti heikentyneenä työsuorituksena. Psyykkinen pahoinvointi jatkuessaan tarkoittaa usein myös sairaspoissaoloja, jopa ennenaikaista eläköitymistä. Mielenterveyshäiriöiden yhteiskunnalliset kustannukset ovat miljardeja vuosittain ja yhä useammin työkyvyttömyyseläkkeelle joudutaan juuri mielenterveydellistä syistä. Työantajana hyödyt siis taloudellisesti siitä, että sijoitat ennaltaehkäisevästi työntekijöidesi mielen hyvinvointiin.

miten ja miksi haluamme huolehtia työntekijöidemme psyykkisestä hyvinvoinnista?

olenko
tyytyväinen
elämääni?

Mitä hyötyä työntekijälle?

Oma terveys – niin fyysinen kuin psyykkinen – on yksi olemassaolomme peruspilareista. Terveyden pettäessä ei uhattuna ole pelkästään työkyky, vaan myös koko muu elämä. Siksi omaan hyvinvointiin satsaaminen hyvissä ajoin on merkittävä satsaus omaan elämään.

Psyykkisesti hyvinvoiva ihminen jaksaa paremmin. Kun on mahdollisuus pohtia sitä, millaisista tekijöistä psyykkinen hyvinvointi itsellä rakentuu, yleensä tunnistaa omat jaksamisensa rajat paremmin. Tämä ehkäisee esimerkiksi työuupumusta ja masennusta.

Millaiset asiat ovat sinulle merkityksellisiä ja tärkeitä? Kun huolehdit, että tällaisia asioita kuuluu arkeesi, se tuo paitsi hyvää mieltä, myös tyytyväisyyttä elämääsi.